Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z makiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1 szkl
jajko 1 szt
sól
masa
mak 0,5 szkl
miód 2 łyżki
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z makiem

Mak sparzyć, dokładnie osączyć.Zemleć 3x. Do garnka włożyć zmielony mak.Dodać miód i bakalie. Smażyć ok. 10min.
Z podanych składników zagnieść makaron.Pokroić na kwadraciki. Przesuszyć. Ugotować. Dodać przesmażony mak i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:11
Lubię takie.
Grażyna13 11.07.2012 16:41
Robie podobne, pyszne są :)
Kate131 02.07.2012 09:41
smaczne
barbara11561 07.03.2011 19:08
Bardzo to lubię.U mnie jest to deser wigilijny
Haneczka1 28.02.2011 17:50
pyszne są u mnie zawsze na stole wigilijnym :)
agnieszka214 25.12.2010 09:09
uwielbiam
wedith1 15.12.2010 20:30
Domowo i smacznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak