Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ogórkowa z kurczakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1
ziemniaki 4
marchewka
cebula 2
masło 2łyżki
ogórki kiszone 4
śmietana 12% 1/2szkl
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ogórkowa z kurczakiem

Pierś opłukać.Do garnka wlać 1 i 1/2 l zimnej wody,włożyć mięso,wsypać łyżeczkę soli,ugotować mięso do miękkości,wyjąć,ostudzić.Ziemniaki i marchew obrać,pokroić w kostkę,włożyć do wywaru,gotować ok.15min.Cebule posiekać,zeszklić na maśle.Dodać ogórki starte na tarce o grubych oczkach,podsmażyć chwilę razem,dodać do zupy.Zagotować.Śmietanę rozprowadzić kilkoma łyżkami zupy,wlać do garnka.Mięso pokroić w kostkę,także włożyć do garnka.Zagotować,doprawić do smaku.Posypać posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 27.01.2012 13:09
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak