Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski smażone w śmietanie i przyprawach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

smietana 18% 1 sztuka
sól do smaku
papryka mielona do smaku
suszone warzywka 1 garść
makaron rurki 250 gr
woda do podlania
mąka przenna 1 łyżka
olej do smażenia do smażenia
ser żółty 10 dkg
Koperek suszony Prymat do smaku
suszona pietruszka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski smażone w śmietanie i przyprawach

Do naczynia żaroodpornego wrzucamy kluski (nie gotowane, prosto z paczki).
Do słoika dodajemy śmietanę,pieprz,sól,paprykę,suszone warzywa,wodę,mąkę,koperek,pietruszkę zakręcamy i mieszamy do uzyskania jednolitego sosu do zalania.
Gdy już wszystko wymieszamy wylewamy równomiernie na kluski i posypujemy serem następnie je mieszamy aby ser rozprowadzić wszędzie.
Przed zapiekaniem polewamy odrobiną oleju.

Piekarnik nagrzewamy do 150stopni .
I pieczemy około 10-15min
Mniej więcej tyle ile powinny się gotować kluski.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak