Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewane gęsie piersi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z gęsi 500g
Wątróba (z kurczaka) 200g
sól
pieprz
musztarda 1łyżka
śmietana 150ml
cebula 1
masło 1łyzka
natka pietruszki 4 łyzki
bułka 1

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewane gęsie piersi

Pozbawione kości piersi natrzeć solą, pieprzem i musztardą. Bułke pokroić na kostki i namoczyć w śmietanie. Wątróbki i obraną cebulę pokroić na kostki i przez około 3 minuty opiekać na gorącym maśle. Wyciśnięte kawałki bułki, pietruszkę, trochę soli i pieprz dobrze wymieszać. Wypełnić piersi gęsie tym nadzieniem i przewiązać nitką.
Nafaszerowane piersi upiec w odpowiedniej formie umieszczonej w środku piekarnika. Podczas pieczenia polewać od czasu do czasu białym winem. Po upieczeniu usunąć nić, którą związana była rolada.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak