Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki po żydowsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat listki
cebula biała 1 sztuka
marchew 2 sztuki
natka selera do smaku
cukier 1 szklanka
ocet 10 % 1 szklanka
woda 4 szklanki
sól 1,5 łyżeczki
ogórki 3,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki po żydowsku

Ogórki umyć, obrać , osuszyć a następnie włożyć do słoików.

Cebulę pokroić w plastry, a marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Do każdego słoika włożyć liść laurowy, ziele angielskie, gorczycę, plasterek cebuli, 1-2 łyżki startej marchewki i natkę selera.

Wszystkie składniki zalewy zagotować. Ogórki zalać gorącą zalewą i pasteryzować.

Składniki wystarczą na ok. 6 słoików po 900 ml.

Smacznego.




Zalewa:
1 szklanka cukru
1 szklanka octu 10%
4 szklanki wody
1 łyżeczka soli

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak