Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń wołowa z gorczycą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 800g
cebula 1
ocet winny szklanka
pieprz ziarnisty 1łyżeczka
Gorczyca biała cała Prymat 1łyżeczka
sól 1łyzeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń wołowa z gorczycą

Mięso włożyć do miski lub do szczelnej torebki plastikowej. Obłożyć cebulą pokrojoną na talarki, zalać octem z czerwonego wina, 1/4 l przegotowanej wody i posypać przyprawami, przykryć lub związać. Postawić na 2-3 dni w chłodnym miejscu od czasu do czasu obracając.
Piekarnik nagrzac do 160\'. Mieso włozyc do naczynia zaroodpornego i piec ok2h często polewajac wytworzonym podczas pieczenia sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak