Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z serkiem żółtym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 8 sztuk (kotletów)
sól do smaku
olej do smażenia do smażenia
jajko 1 do obtoczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
ser żółty 20-25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z serkiem żółtym

Schab płuczemy i rozbijamy na kotlety.
Ser żółty kroimy w kaski i po 1 lub 2 paski wsadzamy na środek kotleta i zawijamy.
Aby ser nie wypłyną nie pożądanie przy smażeniu nabijamy roladki wykałaczkami z obu dwu stron zamykając w ten sposób wyjście serowi.
Wybijamy i rozbijamy jajko razem z solą i pieprzem , obtaczamy roladki w jajku a później w bułce tartej.
I na patelnie z rozgrzanym olejem .
Smażymy około 10min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 02.01.2012 19:33
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak