Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk rybny

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Koncentrat barszczu KRAKUS
śmietana słodka
mąka
sól
cukier
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
karp 1 głowa

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk rybny

Z głowy i warzyw ugotować rosół(1,5l).Przecedzić. Warzywa i główę odrzucić. Do wywaru dodać 1/2 buteleczki barszczu.Krótko zagotować. Doprawić podanymi przyprawami wg smaku.Zaciągnąć śmietaną (1 małe opakowanie).Posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:56
Nie jadłam takiego.
ilka_86 20.01.2012 21:40
pyszne
pacpaw 27.01.2011 10:31
Świetny pomysł na połączenie smaku barszczu z wywarem warzywno-rybnym.
Justyna70 14.12.2010 18:45
brzmi bardzo fajni! muszę wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak