Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patrycjowy budyń waniliowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 3 łyżki
sól szczypta
mąka ziemniaczana 100 g
woda 900 ml
żółtko jajek 6
masło 1 łyżeczka
cikier waniliowy łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Patrycjowy budyń waniliowy

Cukier, sól i mąke połączyć w garnku.
Dodać wodę.
Garnek postawić na palnik ciągle mieszając.
Po utworzeniu tzw. krochmalu dodać masło i dokładnie wymieszać.
Zdjąć z palnika.
Dodać zółtka, cukier waniliowy, dokładnie połączyć i przez chwilę jeszcze gotować na ogniu, ciągle mieszając.
Gotowym budyniem napełniać miseczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 12.09.2011 10:15
godny nasladowania
marchewka 10.04.2011 23:47
pyszności!
Szarrikka 08.12.2010 06:44
Palce lizać!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak