Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia w occie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia
ocet 1/2 l
cukier 1/2 szklanki
woda 4 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia w occie

Dynię obrać . Miąższ dyni pokroić w paski.
Przygotować zalewę z octu, wody, cukru.
Do słoików wkładać po 4 - 5 gożdziki, układać wzdłuż paski z dyni, napełnić zalewą, zakręcić i gotować po 10 - 15 minut.
Dynia smakuje dobrze zarówno sama jak i jako dodatek do różnych potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 02.06.2012 17:21
ciekawa
jolaxa 25.06.2011 23:39
pycha
ElizaT 11.03.2011 11:33
jak zdobędę dynię to zrobię wg Twojego przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak