Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel malinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 100 dag
cukier 3 łyżki
sól szczypta
woda 900 ml
syrop malinowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel malinowy

Mąkę, cukier, sól wsypać do garnka, wymieszać.
Mieszając stopniowo wlać wodę.
Garnek postawić na małym ogniu ciągle mieszając, aż powstanie tzw. krochmal.
Garnek odstawić, wlać syrop malinowy w ilości odpowiadającej indywidualnym gustom,
dobrze wymieszać i jeszcze na chwilkę postawić na małym ogniu, ciągle mieszając.
Gotowy kisiel rozlać do miseczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 08.12.2010 00:16
Pomyliłam się w miarach. Powinno być 100 g mąki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak