Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki śledziowe

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sos tatarski 1 słoik
natka pietruszki do dekoracji
ogórek 4 szt
śledzie w oleju 10 (płaty)
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki śledziowe

Płaty śledziowe posmarować sosem,na każdym ułożyć połówkę jajka ,1/5 ogórka pokrojonego wzdłuż.
Śledzie zawijamyw ślimaczki i spinamy wykałaczką,można włożyć kawałek czerwonej papyki.
Na półmisku układamy ślimaczki polewamy sosem i dekorujemy jajkiem i natką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczekjeden 27.11.2011 19:59
lubimy śledziki
rosik93 08.12.2010 23:21
Rewelacja
iza15 08.12.2010 14:27
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak