Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z koprem włoskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koper włoski 2 bulwy
żółty ser 4 plastry
pomidorki koktajlowe 5 szt.
cebula biała 1 szt.
ząbki czosnku 2
masło 1 łyżka
sok z połowy cytryny
tymianek kilka listków
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z koprem włoskim

Koper pokroić w kawałki i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru i soku z cytryny. Czosnek przecisnąć przez praskę. Pomidory pokroić w kostkę, a cebulę posiekać. Cebulę i czosnek zeszklić na maśle, dodać pomidory i posiekany tymianek. Poddusić.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego. na pomidorach ułożyć koper, ser i listki tymianku. Piec ok. 20 minut w temp. 200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 15.10.2011 23:09
super
magical66 02.07.2011 20:38
fajna zapiekaneczka
Krystyna32 25.05.2011 09:07
pyszna
daria899 24.04.2011 21:24
wyśmienita
marta1371 21.03.2011 16:53
zapowiada się smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak