Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w sosie grzybowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 0,5 kg
sól do smaku
pieprz kolorowy
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielski 3
Kucharek przyprawa uniwersalna
mąka 1,5 łyżki
śmietana 18 proc 2 łyżki
woda
borowik suszony 50 g
pieczarki 300 g
rozmaryn
pietrruszka
cebula
tymianek
białe wino 50 ml
boczek wędzony 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w sosie grzybowym

Łopatkę pokroić na porcje, rozbić opruszyć solą i pieprzem. Obsmażyć na złoty kolor. Do garnka wlać wodę (w zależności od ilości sosu) zagotować dodać mięso. Pieczarki pokroić w kostkę poddusić dodać do mięsa. Borowiki wymoczyć dodać do mięsa. Wędzony boczek pokroić w drobną kostkę podsmażyć dolać białe wino i zlać wszystko do garnka oraz pozostałe przyprawy doprowadzić do wrzenia. Do pojemniczka wsypać mąkę dodać zimnej wody rozrobić dodać śmietanę utrzeć do jednolitej masy dodać 2 łyżki gorącego wywaru zamieszać dodać do garnka zagotować. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak