Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki z mozarellą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
ser mozarella 130 g
olej do smażenia
cebula 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki z mozarellą

Pieczarki(o dużych kapeluszach)obrać, opłukać; wydrążyć ogonki. Kapelusze posolić i do środka każdego włożyć kawałeczek mozarelli. Ogonki zetrzeć na tarce wraz z cebulą i przesmażyć na patelnii. Doprawić solą, pieprzem. Farszem wypełnić kapelusze pieczarek. Pieczarki smażyć na małym ogniu do miękkości. Pod koniec smażenia na każdą pieczarkę położyć mały plasterek mozarelli i posypać odrobiną ziół prowansalskich. Kiedy ser się stopi zestawić z ognia.
Tak przygotowane pieczarki są doskonałe jako przystawka do obiadu bądź na kolacje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 06.11.2012 22:02
swietne!
Anna146 19.07.2011 07:44
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak