Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa z kaszy mannej - cytrynowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
kasza manna 1/2 szklanki
masło 250 gram
cukier 5-6 łyżek
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Masa z kaszy mannej - cytrynowa

Kaszę manną namoczyć w 1 szklance mleka. Masło utrzeć na jednolitą masę wraz z cukrem. Reszte mleka zagotować dodając napęczniałą kaszkę manną. Gotować około 20 minut, co jakiś czas mieszając. Powstałą masę ostudzić. Do utartego masła dodawać po łyżce kaszy mannej. Na koniec dodać sok z cytryny i wszystko razem połączyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak