Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeżyki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko zagęszczone słodzone
mleczna czekolada
cukier 1\\4 szkl
masło 1\\4 kostki
rodzynki
płatki kukurydziane
orzechy

Przepis i sposób przygotowania na: Jeżyki

Wszystko wrzucamy do garnuszka, wstawiamy na małym ogniu i pomalutku gotujemy, gdy zauważymy że wszystko się ładnie połączy to jeszcze niech pozostanie na gazie z minutkę .Następnie dodajemy bakalie: pokruszone płatki, posiekane na drobno orzechy i rodzynki. Wsypujemy tyle tego aby masa zaczęła być gęstawa.Tylko nie przesadzajmy.Kiedy przestygnie , nabieramy łyżką i wykładamy na folię aluminiową . Zostawiamy do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 28.06.2011 10:47
Pyszne:)
Kate131 08.12.2010 08:42
mam taki sam przepis.pyszne są
ElizaT 08.12.2010 08:14
fajne ;) ;) ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak