Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po japońsku wg Marioli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 1 kg
papryka czerwona 3 sztuki
cebula 3 sztuki
ogórki konserwowe 1 słoik
Zalewa:
woda 2 szklanki
ketczup 4 łyżki
ocet 3 łyżki
cukier 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 mała puszka
sól do smaku
pieprz do smaku
Ciasto:
mąka 2 szklanki
woda 1 szklanka
jajko 2 sztuki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po japońsku wg Marioli

Pangę umyć, losuszyć i przyprawić solą, pieprzem. W międzyczasie przygotować ciasto: mąkę, wodę i jajka umieścić w miseczce i połączyć na jednolitą masę. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju. Pangę pokryć powyższm ciastem i smażyć na patelni na złoty kolor. Przygotowane ryby włożyć na dno do szklanego pojemnika(ja użyłam naczynia żaroodpornego). Ogórki, papkrykę i cebulę pokroić w kostkę lub paski. Paprykę i cebulę przysmażyć na patelni- aby powyższe warzywa zmiękły. Do naczynia dodać paprykę z cebulą i na sam wierzch ogórki. Przygotowane danie zalać zalewą ( gorącą wodę, ketczup, ocet, cukier i koncentrat pomidorowy połączyć ze sobą, aby była jednolita płynna substancja). Podawać na drugi dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak