Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki z jarzębiną

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jarzębina 1 kg
cukier 1kg
woda 0,5 litra
gruszki 5

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki z jarzębiną

Kilogram zblanszowanej jarzębiny wrzucić na gorący syrop sporządzony z kilograma cukru i 0,5 l wody. Gotujemy na wolnym ogniu do odparowania wody i odstawić. Pięć twardych gruszek obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić i włożyć do konfitury z jarzębiny. Smażyć aż zmiekną. Całość włożyć do wyparzonych słoików. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna146 13.06.2011 07:13
interesujące
Magdalena80 17.12.2010 21:07
ciekawy pomysł
magical66 08.12.2010 12:05
moze sprobuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak