Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłkowo-jarzębinowe nadzienie do mięs

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jarzębina 0,5 kg
jabłka 0,5 kg
cukier szklanka
imbir łyżeczka
ząbek czosnku

Przepis i sposób przygotowania na: jabłkowo-jarzębinowe nadzienie do mięs

Jarzębinę należy zblanszować, jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić. 2/3 owoców wsypać do garnka, dodać szklankę cukru i dusić pod przykryciem ok. 1,5 godziny. Zmiksować. Dodać pozostałe owoce, łyżeczkę imbiru oraz posiekany ząbek czosnku. Zagotować i dusić 10min. Przełożyć do wyparzonych słoików.Gotowe!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 22.10.2012 14:13
mm pycha;]
magical66 08.12.2010 12:04
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak