Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba surowa 30 dkg
cebula biała 2 szt.
marchew 1 szt.
woda 1,5 ltr
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
margaryna 1 łyżka
mąka 2 łyżki/płaskie/

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna

Na zupę rybną wykorzystuję małe rybki lub łby i struny grzbietowe dużych ryb.
Zagotować wode z warzywami i przyprawami,następnie dodac oczyszczona rybe i gotować tak aby wywar \"mrugał\" - ok.20 minut.
Zupę przecedzić a z mięsa usunąć ości i dodać do wywaru razem z włoszczyzną. Można z margaryny i mąki zrobić jasną zasmażkę dodać do zupy i zagotować.Zupę podawać z grzankami lub kostką z kaszy.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 13.04.2013 19:01
Pyszna, lubię takie smaki :)
ajres 28.02.2012 20:29
dobre
ajres 28.02.2012 20:29
dobre
Rybciia 30.10.2011 23:04
extra
AgaS10 17.10.2011 17:29
fajna:)
AgaS10 17.10.2011 17:29
fajna:)
AgaS10 17.10.2011 17:28
fajna:)
anemon 02.10.2011 08:30
Zupa wygląda bardzo apetycznie.
IZABELA29 19.08.2011 10:45
a ja muszę chyba zacząć ją jadać
treonina 28.06.2011 22:52
zawsze jemy zupę rybną na Wigilię, mmmm moja ulubiona
kuklik 06.06.2011 21:33
rewelacja szkoda że rzadko ją gotujębo domownicy jej nie lubią
teresa18 11.04.2011 17:07
lubię takie zupki i nie przeszkadza mi że z głów i kości
misia53 31.03.2011 04:26
Nigdy w życiu nie jadłam zupy rybnej...
barbara11561 11.03.2011 10:14
Jest pyszna .Ja gotuję ją raz w roku z karpia.Na Śląsku to KRÓLOWA WIGILIJNEGO STOŁU
Atomówka 28.12.2010 22:06
smazona cebulka zmienia smak zupy. próbowałam oba warianty - każdy smaczny :)
IZABELA29 11.11.2010 11:29
test zaliczony
ben-ka 05.10.2010 14:35
Hm...ja do ryby daję cebulę bez opiekania ale może taka opieczona jak do rosołu byłaby lepsza?Trzeba spróbować:)
IlonaAlbertos 05.10.2010 14:27
Fajny przepis, uwielbiam takie zupki. A cebulkę gotujesz, czy najpierw podsmażasz i dopiero dodajesz?
ben-ka 06.06.2010 09:23
O widzisz:) jednak przepis się przydał? cieszę się.
Ewa111 03.06.2010 19:41
Ugotowałam ,mężowi smakowała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak