Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy pychotki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 5 szt
cukier puder 3/4 szklanki
cukier 1 łyzka
olejek migdałowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy pychotki

Białka wzucic do wysokiego naczynia razem z cukrem pudrem. Dokładnie rozmieszac , ja robie to trzepaczka żeby rozgniesć ewentualne grudki.Wymieszana ale nie ubita mase w misce postawić na garku z gotujaca sie wodą. Nieustannie mieszac az zrobi sie ciepłe nie gorace ( to pozwala bezom wytrzymac dłuzej niz 2 dni). Zdjąc z gazu dodac łyzke cukru kryształ , cukier waniliowy lub olejek i zmiksować az do uzyskania sztywnej masy. Blache posmarowac olejem , bezy mozna wycisnąc ze szprycy lub z woreczka z nacietym rogiem , wielkość według uznania , ja nakladem je poprostu łyzką. Piekarnik nagrzac do 80-90 stopni wstawic blache na srodkowa półke i suszyc w stałej temperaturze około 3 godzin. Bezy powinny zrobic sie lekko bezowe lub żółtawe.Wyjac gdy troche ostygną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 29.06.2011 22:29
super
Szarrikka 07.12.2010 18:37
Super przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak