Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w ciescie francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 300 gram
oliwki 1 słoiczek
ser camembert 1 szt
natka pietruszki 1 peczek
żółtko jajek 1 szt
ciasto francuskie 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w ciescie francuskim

Ciasto rozmrozic wg przepisu na opakowaniu. Pokroić na kwadraty o boku około 6 cm. Rogi zagiąc do środka i posmarowac żółtkiem. W środeczek każdego ciasteczka włożyć zwinięty plasterek łososia oraz oliwkę przekrojoną na pół (lub dwie). Na to położyć plastereczek camemberta. I do piekarnika bardzo gorącego na około 15 minut. Po wyjęciu udekorować natką. Podawać na ciepło

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 22.02.2011 17:04
szybkie, pyszne i eleganckie
iga2 07.02.2011 19:45
zapowiada sie apetycznie
Edyta38 23.01.2011 19:37
lubię łososia musze zrobić:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak