Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okoń nilowy marynowany w soku cytrynowym :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

okoń nilowy 2 porcje
olej słonecznikowy - wg potrzeby
masło 2 łyżki
sok z cytryny 2 szt
sól - do smaku
mąka do oprószenia
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Okoń nilowy marynowany w soku cytrynowym :

Zmieszać sok z cytryn z olejem ( 2 łyżki ), szczyptą soli, pieprzu i zalać marynatą filety. Zostawić na godzinę w marynacie . Osuszyć dokładnie .
Rozgrzać na patelni olej z masłem .Filety oprószyć mąką . Kłaść rybę na tłuszcz i smażyć aż się zarumieni . Przełożyć na drugą stronę i tak samo usmażyć na rumiano .
Podałam z kolorowym Tagliatelle gotowanym na bulionie .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 21.11.2011 22:07
super
IlonaAlbertos 05.01.2011 20:48
Okoń nilowy to rybka dobra od czasu do czasu. Co prawda dość tłusta, ale za to jaka smaczna :)
matii6 08.12.2010 15:25
na pewno pyszny
anja3107 08.12.2010 14:54
musi być pyszny skoro tak smakowicie wygląda
Gonia555 07.12.2010 18:34
Chciałabym go spróbować...
Babciagramolka 07.12.2010 17:56
Dodałam przepis ponownie bo poprzednio poplątałam zdjęcia i dodałam je do przepisu na okonia nilowego na parze- tamten przepis zgłosiłam do usunięcia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak