Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rodzynki 100 g
masło 2 łyżki
rum 3 łyżki
białe wino 150 ml
cukier 3 łyżki
Pieprz zielony ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 opak
słodka śmietanka 200 ml
ser żółty 200 g
jabłka 4 pokrojone w plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z jabłkami

Rodzynki wymieszać z rumem. Masło rozpuścić, dodać pieprz, chwilę smażyć, mieszając. Dodać cukier i rozpuścić go na karmel. Dolać wino i zagotować, włożyć jabłka i udusić na szklisto. Dodać rodzynki, cukier waniliowy i śmietanę, chwilę gotować razem. Po nałożeniu na talerz polać roztopionym na patelni serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak