Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokułowa z ziemniakami na rosole :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 0,3 kg
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
por 1/2 szt
seler 1/18 szt
cebula biała 1 szt
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziemniak 4 szt
brokuł 1/2 szt
woda 6 szkl
bulion drobiowy 1 szt
Pieprz czarny grubo mielony Prymat - do smaku
wołowina 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Brokułowa z ziemniakami na rosole :

Mięso , obrane warzywa ( bez brokułu i ziemniaków ), przyprawy – zalać wodą i doprowadzić do wrzenia .Zmniejszyć gaz i gotować przez 1 godzinę . Wyjąć łyżką cedzakową mięso i warzywa .Wrzucić pokrojone w dość duże cząstki ziemniaki i brokuł podzielony na różyczki. Gotować jeszcze 30 minut . Jeśli płyn za bardzo odparował uzupełnić wrzątkiem tak by było minimum 1 litr płynu. Obrać mięso ze skórek, tłuszczyków , kości. Wybrać z niego ok. ¾ szklanki kawałków chudego mięsa podzielonego na kawałeczki i wrzucić do zupy razem z ozdobnie powycinaną i pokrojoną na plasterki marchewką . Doprawić zupę do smaku przyprawą do zup ( lub kostką bulionową ) , posypać pokrojonym koperkiem lub natką pietruszki i mielonym czarnym pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 31.12.2010 21:46
Bajecznie kolorowa!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak