Babka z kaszy gryczanej.

Babka z kaszy gryczanej.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    3 łyżki
  • kasza gryczana

    1 szklanka
  • twaróg

    15 dag
  • jajka

    2 sztuki
  • tarta bułka

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1 siekana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę gotujemy na sypko.Ser rozcieramy z 1 żółtkiem,dodajemy posiekaną natkę,doprawiamy solą i pieprzem.Ugotowaną kaszę mieszamy z 1 jajkiem i białkiem,łyżką tłuszczu solą i pieprzem.Do wysmarowanego tłuszczem i wysypanego tartą bułką naczynia wkładamy połowę kaszy,na nią kładziemy równo masę serową i przykrywamy pozostałą kaszą.Zapiekamy ok.30 minut w dobrze nagrzanym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dariusz8

19.06.2012 14:09
Smaczna , zdrowa babka

m1monika

31.10.2011 10:38
fajna

magical66

20.06.2011 18:22
rewelacja

anna186

23.09.2010 12:33
super

bogumiła3

15.09.2010 22:31
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat