Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek po wegiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
cebula
mąka
olej do smażenia
jajko
łopatka bez kości 1/2 kg
pieczarki
papryka
śmietana
przecier pomidorowy 2 łyzki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Placek po wegiersku

Ziemniaki obrac, umyć zetrzec na tarce lub w mikserze wraz z cebulą, dodac jajko, mąkę, pieprz i sól. Masę dokładnie wymieszać. Na rozgrzanym oleju smażyć dość grube placki
Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w mące i mocno obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do rondla, Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i dusić do miękkości. Dodać pokrojona w plasterki pieczarki i papryke pokrojoną w cienkie paski, dodać przecier pomidorowy, sól, pieprz i chwilę dusić. Mięso przełożyć na placek i ozdobić kleksem ze śmietany

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 19.01.2014 17:07
już nabrałam ochoty
Anna152 10.02.2013 08:36
mniam mniam
kate.500 12.06.2012 13:12
pycha
Wacław 04.07.2011 09:02
moje klimaty,pyszne
Smakosz6 27.12.2010 22:57
mniam
Tika4444 16.12.2010 08:48
naprawde super
katarzyna124 08.12.2010 13:31
super:)
Justyna70 07.12.2010 17:49
bardzo fajny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak