Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort pomadkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 80 dkg
woda 1,5 szkl
czekolada 1 tabliczka
sok z dwóch cytryn
esencja różana
aromat ananasowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tort pomadkowy

Cukier zalać wodą i gotować pod przykryciem 25 min, po czym wstawić do zimnej wody i mieszać drewnianą łopatką na pomadkę. Podzielić masę na 3 części. Do jednej części wlać olejek ananasowy i sok z jednej cytryny, do drugiej esencję różaną i również sok z jednej cytryny, do trzeciej tartą czekoladę. Wymieszać masę na gładko i ułożyć w warstwy na papierze. Gdy przestygną, posmarować dżemem i złożyć, po czym przycisnąć obciążoną deseczką i wynieść w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak