Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz Biały

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 800 gramów
kwaśna śmietana 300 gramów
jaja 4 sztuki
cebula 1 sztuka
pieprz 7 ziaren
sól 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 6 sztuk
Barszcz biały 1.5 opakowania
kiełbasa zwyczajna 400 gramów
woda 3.25 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz Biały

1. Do garnka wlać 3 litry zimnej wody.

2. Pokrojoną i obraną cebulkę zagotować, wrzucić białą kiełbaskę. Kiełbasę zaparzyć.

3. Barszcz biały wymieszać w szklance z wodą.

4. Wywar doprowadzić do wrzenia i wlać barszcz, mieszając zagotować.

5. Obrane i umyte ziemniaki ugotować. Jajka ugotować na twardo. Dodać do zupy.

7. Kiełbasę zwyczajną pokroić i zesmażyć, a następnie dodać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak