Sos z czarnych porzeczek

Sos z czarnych porzeczek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    25 dag
  • śmietanka

    1/2 szkl.
  • porzeczki czarne

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czarne porzeczki przebrac , oplukac i osaczyc, rozgniesc w makutrze za pomoca palki drewnianej, dodac cukier. Ucierac do momentu rozpuszczenia sie cukru i zbielenia masy, wowczas dodac smietanke i dokladnie wymieszac. Podawac do deserow, biszkoptow i klusek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

30.06.2011 16:07
mógłbym spróbować

cukiereczek

12.06.2011 06:58
smaczne

Kate131

14.02.2011 07:22
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat