Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z czarnych porzeczek

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 25 dag
śmietanka 1/2 szkl.
porzeczki czarne 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z czarnych porzeczek

Czarne porzeczki przebrac , oplukac i osaczyc, rozgniesc w makutrze za pomoca palki drewnianej, dodac cukier. Ucierac do momentu rozpuszczenia sie cukru i zbielenia masy, wowczas dodac smietanke i dokladnie wymieszac. Podawac do deserow, biszkoptow i klusek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 30.06.2011 16:07
mógłbym spróbować
cukiereczek 12.06.2011 06:58
smaczne
Kate131 14.02.2011 07:22
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak