Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1.5 kg
sól 1.5 łyżeczka
pieprz 1 garść
mąka pszenna 1 kg
żółtko jajek
masło 1 łyżka
twaróg 0.60 kg
woda 250 ml
cebule 3 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie

Ziemniaki ugotować. Rozgnieść. Drobno pokroić cebule. Wmieszać z ziemniakami oraz twarogiem. Przyprawić przyprawami powyżej.
Do garnuszka wsyp, sól, mąkę wbij żółtko. Jedną ręką wlewaj powoli wodę, a drugą mieszaj ciasto. Zaginaj i rozwałkuj. Szklanką wykrawaj krążki, nałóż farsz. Gotowe wrzuć do gorącej wody i gotuj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 25.06.2012 15:50
SMACZNE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak