Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie
Do garnuszka wsyp, sól, mąkę wbij żółtko. Jedną ręką wlewaj powoli wodę, a drugą mieszaj ciasto. Zaginaj i rozwałkuj. Szklanką wykrawaj krążki, nałóż farsz. Gotowe wrzuć do gorącej wody i gotuj.
ziemniaki | 1.5 kg |
sól | 1.5 łyżeczka |
pieprz | 1 garść |
mąka pszenna | 1 kg |
żółtko jajek | |
masło | 1 łyżka |
twaróg | 0.60 kg |
woda | 250 ml |
cebule | 3 główka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: