Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka wiśniówka z miętą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wypestkowanych wisni 1 kg
spirytus 0.5 l
wódka 0.5 l
cukier 20 dag
listki mięty 3

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka wiśniówka z miętą

Wiśnie wraz z listkami mięty zalej wódką i spirytusem. Odstaw na 2 tygodnie. Po tym czasie zlej alkohol do innego naczynia, a owoce zasyp cukrem. Po tygodniu, gdy cukier się rozpuści, przecedź owoce prze gęsta gazę. Otrzymany syrop połącz z alkoholem. Odstaw na 2-3 miesiące. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata34 26.07.2012 13:37
dziękuje za odpowiedź
Bożena13 26.07.2012 09:20
Liście mięty mają bardzo intensywny smak i zapach. Ten aromat mięty po jakimś czasie rozejdzie się po całej nalewce więc będzie wyczuwalna mięta;)
Małgorzata34 25.07.2012 23:41
a czy z takiej ilości mięty jest wyczuwalny jej smak?czy taki bardzo delikatny
Kaja35 20.07.2012 11:07
super
Kaja35 20.07.2012 11:07
super
Barbara/zuza22_85 15.07.2012 15:08
fajna
Wacław 12.07.2012 17:26
pyszna !
mariel78 07.05.2012 15:59
pyszne
kitka 12.12.2010 18:09
Nowe połączenie mięty i wiśni. Ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak