Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deserek z galaretki i serków homogenizowanych

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1
galaretka pomarańczowa 1
serki homogenizowane 200g 2

Przepis i sposób przygotowania na: Deserek z galaretki i serków homogenizowanych

Galaretkę agrestowa rozpuszczamy w 0,5 litrze wody, dobrze ją mieszając. Gdy jest chłodna odlewamy po troszke to 4 pucharko, resztę studzimy aż zacznie tęzeć. Dajemy do lodówki pucharki aż stezeją. Rozpuszczamy rownież pomarańczową i jak jest chlodna rownież odlewamy troszkę do pucharków, reszte zostawiajac. Tężejące galaretki wymieszać z serkami, I rownież wlać do pucharków raz agrestową i dać do lodowki aż steżeje a potem pomarańczowa.. Gdy cały deser jest już gotowy ubijamy smietanę 30 procent. nakładamy na gorę i gotowe.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 29.06.2011 17:32
lubię taki deser
eklerek 09.06.2011 09:44
pyszności
iknkirke 16.02.2011 12:47
Pycha
Monika148 15.12.2010 17:55
wyglada naprawde smakowicie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Izabela28 21.10.2010 12:30
Pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak