Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek marchewkowo-bananowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt
cukier 3 łyżki
wiórki kokosowe 3 łyżki
mąka 1 szklanka
olej 1/3 szklanki
woda gazowana 1/3 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
oliwa 1 łyżka
banan 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Placek marchewkowo-bananowy

Marchewkę obieramy, kroimy w plasterki, dodajemy nieco oliwy i wody i dusimy do miękkości . Studzimy lekko, dodajemy pokrojone w plastry banany i miksujemy nie na gładko albo rozgniatamy przyrządem do ziemniaków ( jest dość miękkie). Dodajemy olej, wodę gazowaną, mieszamy. Wsypujemy mąkę z proszkiem i cukier oraz wiórki kokosowe, mieszamy dokładnie. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany, w razie czego dodać więcej wody gazowanej. Wkładamy je do odpowiedniego naczynia i wstawiamy do kuchenki najpierw na 4 minuty na 500 W, potem na 12-14 minut na 600 W. Można też upiec w piekarniku, na 180C ok. pól godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 09.07.2013 05:55
Ciekawa jestem smaku tego ciasta
Bernadeta1 14.01.2013 12:36
jest na pewno bardzo smaczny
kasienka23 04.04.2012 13:44
fajny przepis, nie jadłam nigdy takiego ciasta ale wygląda apetycznie
rjustysia 27.02.2012 11:39
Zachęca do zrobienia :)
caralajna 04.12.2011 00:02
wreszcie fajny przepis na ciasto z marchwią
matii6 11.09.2011 16:20
znakomicie wygląda,
jogobella231
jogobella231 23.05.2011 09:38
pycha
Patrycja33 09.05.2011 15:28
ciekawy jeszcze takiego nie robiłam ale napewno pyszny
Goya 03.05.2011 13:19
apetyczny
caroline1983 31.03.2011 12:30
Oryginalne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak