Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort fedora

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 20 dkg
cukier 20 dkg
czekolada 20 dkg
wanilia 1 laska
zmielone migdały 1,5 szkl
cukier 1 szkl
sok z 1 cytryny
czekolada 3 tabliczki
śmietanka 1/4 l

Przepis i sposób przygotowania na: Tort fedora

Masa:
masło, 20 dkg cukru, 20 dkg czekolady i wanilia, ucierać masę przez godzinę, po czym formować z niej spód tortu.
Nadzienie:
migdały, cukier, sok cytrynowy, składniki utrzeć dokładnie i ułożyć następną warstwę. Tabliczki czekolady zagotować parę razy w śmietance, aż masa zacznie się ciągnąć i wylać na tort. Wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 21.06.2011 17:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak