Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek pralinowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 0,5 kg
masło 20 dkg
migdały zmielone 25 dkg
czekolada 25 dkg
wafle

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek pralinowy

Z cukru i wody sporządzić gęsty syrop, dodać migdały i czekoladę, dokładnie rozetrzeć. Gdy masa zgęstnieje dodać masło. Mieszać na ogniu dalej, a gdy masa jeszcze bardziej zgęstnieje, zestawić z ognia, przestudzić i przełożyć nią wafle. Włożyć do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 18.11.2011 23:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak