Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowa potrawka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 70 dag
Musztarda sarepska Prymat 1/2 słoika
cebula biała 1 szt
sos sojowy 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1 kostka
cząber
oliwa 2 łyżki
śmietana 18 proc 200 ml
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa potrawka

Musztardę mieszamy z przyprawami, startą cebulą, oliwą. Mięso myjemy i kroimy w kostkę,o boku mniej więcej 2 cm. Mięso polewamy marynatą z musztardy, mieszamy i odstawiamy na 10 min. do lodówki. Rozgrzewamy patelnię, wrzucamy mięso (nie dodajemy tłuszczu, gdyż był już w marynacie). Smażymy 5 min. ciągle mieszając. Następnie podlewamy śmietaną i dusimy pod przykryciem ok.20 min. Podajemy z kaszą perłową i buraczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak