Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki mięsne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 g
mięso mielone 0.5 kg
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
przecier pomidorowy
mąka 10 g
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki mięsne

Mięso łączymy z namoczonym wcześniej ryżem .Doprawiamy do smaku ,dodajemy bułkę tak by masa była lekko luzna. W dużej brytfannie podsmażamy delikatnie ,odracając co trochę, podlewamy wodą .Dolewamy około 1 l.Dodajemy przecier i zagęszczamy mąką wymieszaną z śmietaną w szklance wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 04.10.2013 20:11
lubię dobre mielone :)
Ewelina38 08.06.2013 23:09
robię podobne, smakują pysznie :)
jeta72 15.05.2012 12:14
pyszne
Ewelina301 11.04.2012 21:37
hmm z ryzem-musze sprobowac
cooleczka 14.03.2012 21:11
brzmi pysznie :)
bami 10.04.2011 12:10
bardzo fajne danie :)
SmacznaPyza 19.01.2011 09:21
bardzo smakowicie się zapowiadają
ben-ka 10.12.2010 19:24
z sosikiem:) super!!
Margo1 09.12.2010 12:06
PRZEPYSZNY OBIAD
MAR3STA 08.12.2010 16:05
lubię takie mięsko
Agnieszka172 07.12.2010 16:02
robię podobne, sa pyszne
edyta44 07.12.2010 14:38
wygladaja apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak