Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smardze duszone

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smardzów 80 dag
cebula 1
mąki 1 łyża
śmietany 1/2 szklanki
tłuszcz 3 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Smardze duszone

Grzyby dokładnie płuczemy. Kroimy w talarki i dusimy. Cebulę siekamy i podsmażamy. Dodajemy grzyby i dusimy z 2-3 łyżkami wody. Miekkie grzyby przyprawiamy solą i pieprzem, zagęszczamy mąką i zagotowujemy. Na koniec dodajemy śmietanę i mieszamy. Podajemy z kaszą lub ziemniakami z dodatkiem surówki.

Smacznego!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 05.06.2011 14:57
nie jadłam smardzów
gosia561 16.05.2011 16:25
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak