Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa cytrynowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
białko 1 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier 4 łyżki
cukier puder 3 łyżki
sok z 2 cytryn
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa cytrynowa

Całe jajko i 2 żółtka, cukier, mąkę ubić w mikserze, przelać do rondelka wraz z rozcieńczonym sokiem i zagęścić na małym ogniu, ostudzić. Osobno ubić pianę z 3 białek, postawić na parze i jeszcze ubijać, aby piana zgęstniała. Ubijając dosypywać cukier puder, aż do otrzymania lepkiej, zwartej piany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 20.11.2011 21:56
fajna polewa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak