Kaczka pieczona

Kaczka pieczona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    1 szt.
  • smalec

    15 dag
  • jabłka

    3-4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaczke oczyscic, umyc pod zimna woda i natrzec sola, majerankiem wewnatrz i z zewnatrz. Pozostawic na pol godziny. Jablka umyc i podzielic nie obierajac skorki na cztery czesci, wyjac komory nasienne. Jame brzuszna kaczki wypelnic cwiartakami jablek. W odpowiedniej wielkosci brytfannie rozgrzac tluszcz i obsmazyc na nim kaczke ze w szytskich stron. Obrumieniona kaczke podlac woda i wstawic do dobrze nagrzanego piekarnika, przykrywajac przykrywka. Piec do miekkosci , uzpelniajac od czasu do czasu sos niewielka iloscia wody. Po upieczeniu podzielic i podawac na cieplo lub na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

15.06.2011 12:37
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat