Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety z łososia

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietanka 1 mała
sos
masło 1 łyżka
mąka 2 łyżki
mleko 1\\4 litra
pieprz do smaku
sól do smaku
łosoś filet 50 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety z łososia

Łososia pokroić na kawałki,po czym zmiksować z białkami,sola i pieprzem.Nadal miksując,powoli wlać śmietanę,następnie przelać do dużej miski i wstawić do lodówki na 2godz.W rondlu zagotować wodę z solą.Z masy rybnej uformować owalne pulpety,po czym wkładać je do wrzącej wody i gotować 6|10min.Następnie wyjąć i dokładnie odsączyć z wody.Masło stopić,wsypać mąkę,zasmażyć,mieszając do chwili,gdy przestaną ukazywać się bąble.Następnie stopniowo rozprowadzić zimnym mlekiem,wymieszać,raz zagotować i przyprawić solą oraz pieprzem.Na koniec dodać brokuły,wymieszać.Pulpety podawać w sosie brokułowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 07.12.2010 14:05
nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak