Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane naleśniki ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2 l
mąka pszenna 1,5 szkl
jajko
sól
oliwa
czosnek 4 ząbki
szpinak mrożony 1 opak
pieprz
ser pleśniowy typu lazur 1 szt
ser żółty 50 g
śmietana kubek (18%)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane naleśniki ze szpinakiem

Mleko, mąkę, jedno jajko, szczyptę soli i dwie łyżki oliwy z oliwek miksujemy na gładką masę. Smażymy cienkie naleśniki.

Czosnek wyciśnięty przez praskę podsmażamy na patelni. Dodajemy szpinak, przyprawiamy solą i pieprzem i chwile dusimy na wolnym ogniu.

Dodajemy pokruszony ser pleśniowy, następnie śmietanę, mieszamy i jeszcze chwile dusimy.

Każdego naleśnika posypujemy startym żółtym serem a następnie na połowę nakładamy farsz szpinakowy, składamy w trójkąty i układamy dachówkowo w naczyniu do zapiekania.

Na wierzchu posypujemy resztą startego sera i zapiekamy przez 15-20 minut w nagrzanym piekarniku (170˚C).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 19.03.2012 00:07
dobre
rjustysia 17.12.2011 13:19
uwielbiam naleśniki ze szpinakiem :)
Ela15 26.05.2011 10:46
pycha
agnieszka189 09.02.2011 12:41
nieskromnie powiem, że na prawde smaczne a dla miłośników szpinaku rewelacja!
caroline1983 08.02.2011 12:11
Ładne i na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak