Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nachosy zapiekane z salsą i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 mała
czosnek 1 ząbek
pomidor
sól
pieprz
ser żółty 40 g
śmietana
nachos 1/2 dużego opakowania
fasola 1/2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Nachosy zapiekane z salsą i serem

W naczyniu do zapiekania układamy nachosy.

Z czosnku, cebuli, fasoli oraz pomidora przyrządzamy salsę (najlepiej użyć rozdrabniacza, a jeśli ktoś nie ma to wystarczy wszystko drobno posiekać). Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ewentualnie ostrą papryką.

Salsą polewamy nachosy a następnie posypujemy po wierzchu niewielką ilością startego żółtego sera.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na kilka minut aby ser się rozpuścił.

Po wyjęciu z piekarnika na salsę nakładamy kleksy kwaśnej śmietany lub gęstego jogurtu naturalnego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 20.03.2011 19:37
fajny patent z tym zapiekaniem nachos :)
suzana 07.12.2010 13:39
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak