Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybki piernik z bakaliami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szk
cukier 1 szk
margaryna 25 dag
jajko 4
powidła śliwkowe 2 łyżki
miód 2 łyżki
kakao 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
mleko 1 szk
bakalie
tłuszcz do formy
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: szybki piernik z bakaliami

oddzielic zołtka od białek. Z białek ubić sztywna piane. żółtka i reszte składników (mleko letnie)wymieszac miksujac lub ucierajac. dodac piane z białek i lekko wymieszac widelcem na koniec dodac bakalie.wylac na natłuszczona forme.
piec 40 min w 180 stopniach

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 22.12.2010 12:15
pycha
Małgorzata113 07.12.2010 11:47
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak