Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka francuskie z serem brie, gruszką i orzechami w miodzie z tymiankową nutą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opak
gruszka
ser brie 1 szt
jajko
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka francuskie z serem brie, gruszką i orzechami w miodzie z tymiankową nutą

Płat ciasta francuskiego kroimy na kwadraty.

Na każdym kawałku ciasta układamy plasterek sera brie w jednym rogu, plasterek gruszki oraz kawałek orzecha włoskiego w miodzie w drugim rogu.

Posypujemy tymiankiem a następnie dwa pozostałe rogi sklejamy ze sobą.

Ciasteczka smarujemy roztrzepanym jajkiem i wstawiamy do nagrzanego do 180˚C piekarnika na 12-15 minut (aż się zarumienią).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 12.01.2012 10:34
Połączenie dość oryginalne, ale pewnie są przepyszne :)
iziona 07.12.2010 11:55
Ale one apetycznie wyglądają.
Emilia22 07.12.2010 11:16
rewelacja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak