Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa migdałowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały słodkie 15 dkg
migdały gorzkie 1 dkg
masło 2 dkg
ryż 10 dkg
mleko 1 1/4 l
cukier 5 dkg
rodzynki 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa migdałowa

Migdały sparzyć obrać przepuścić przez maszynke i zalać wrzącym mlekiem. Ugotować ryż na sypko. Rodzynki opłukać, połączyć z mlekiem i ryżem, osłodzić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 07.12.2010 13:44
fajne
Iwona56 07.12.2010 11:22
ciekawa zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak