Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek ze sliwkami opiekany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek 10 plasterków
śliwki suszone 10 szt
olej 2 łyżki
kminek 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek ze sliwkami opiekany

śliwki namoczyć na kilka godzin, osączyć z wody, wypestkować. Do środka każdej śliwki, włożyć troszkę kminku. Wbić na wykałaczkę owinąć dokładnie plastrem boczku. Obsmażyć szybko z każdej strony na silnie rozgrzanym oleju. Podawać odrazu po usmażeniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak